Yazılım (Java & Android) eğitimlerinde, dünyanın en popüler ve en güçlü programlama dilleri arasında yer alan Java ile programlamanın detayları sistematik ve bilişsel olarak ele alınır. Masaüstü, veritabanı ve web programlamanın yanı sıra Android mobil programlama gibi sektörde en geçerli uzmanlık alanlarında geliştirmeler yapılır.
Hedefler
Yazılım (Java & Android) eğitimlerinde ana hedef, yazılım dünyasının en popüler programlama dillerinden Java’yı temelden başlayarak, kendine has tüm incelik ve kurallarıyla öğretmektir.
Eğitimde veritabanı yönetimi ve programlanması, kurumsal alandaki en yaygın sistemlerden Oracle ilişkisel veritabanı yönetim sistemi ile gerçekleştirilir..
Java dilinin güçlü olduğu platformların başında web gelir. Müfredatımızda öncelikle Java web teknolojileri tanıtılarak; HTML5, CSS3 ve JavaScript ile ön yüz programlamaya giriş yapılır. Ayrıca MVC Java Server Pages, Java Servlets, JavaBeans ve Spring MVC ile web uygulamalarının nasıl geliştirileceği, örnek çalışmalarla öğretilir..
Ardından profesyonel anlamda nasıl bir proje geliştirilmesi ve nasıl bir mimari kurulması gerektiğinin örneklemeleri yapılır. Bunun için proje üzerinde PostgreSQL veritabanı ile Apache Maven, Spring Boot Web Application gibi yapılar ve kurumsal tasarım prensipleri incelenir.
Devamında ise %85’lik pazar payıyla dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi olan Android için mobil uygulama geliştirme yöntemleri anlatılır.
UiPath RPA Business Analyst & Developer eğitimi ise Robotik Süreç Otomasyonu (Robotic Process Automation - RPA) adıyla geçen ve dijital sistemlerde bir işi, aynı bir insan gerçekleştiriyormuş gibi kendi başına yürütebilen robotlar tasarlayabilmemizi sağlar. Dünyadaki en popüler 3 robotik süreç otomasyonundan biri olan UiPath; insanların yapabileceği hataları yapmayan, uyumaya veya yemek yemeye ihtiyaç duymadan süreçleri otomatik olarak yürütebilen robotların tasarlanabileceği bir ortam olmasından dolayı popülerliğini giderek arttırmaktadır.
Kimler İçindir?
Mek Akademi’nin yazılım eğitimlerine geleceğini ve kariyerini yazılım üzerine inşa etmek isteyen herkes katılabilir.
Daha önce yazılım tecrübesi olmayan ancak bu konuda istekli pek çok öğrencimiz de mezun olup, bu alanda çalışma fırsatı yakalamıştır.
Ayrıca üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanlar bu eğitime katılarak, hem akademik hayatta öğrendikleri bilgileri pekiştirebilir hem de güncel teknoloji bilgisine sahip olur.
Yazılım geliştirme dinamiklerine yatkın olan diğer sayısal bölüm mezunlarının da yazılımda başarı yakalama şansı yüksektir.
Yoğun odaklanma, detaycılık, analitik düşünme, öğrenmeye açıklık, güncel kalma ve sektör bilgisine sahip olma gibi özellikler ise daha iyi bir yazılımcı olabilmenizi sağlar.
En önemlisi de yazılım mesleğinde yenilikçi fikirlerinizi hayata geçirebilir; geçiminizi sağlamanın çok ötesinde, teknolojiyi akıllıca kullanarak kendinize ve başkalarına yeni iş olanakları yaratacak parlak girişimlerin öncüsü olabilirsiniz.
Kariyer Seçenekleri
Çalışma Alanları
Eğitim İçeriği